برنج

انواع برنج ایرانی را میشناسید؟ تفاوت برنج هاشمی، کاظمی، صدری، شیرودی و… چیست؟

شاید در گذشته تنوع برنج های موجود در بازار به برنج هاشمی و برنج علی کاظمی ختم می شد اما چندین سال است که این بازار شاهد اقلام متنوع تری شده است. اسامی که حتما بارها شنیده اید اما نسبت به آنها اطلاعات و شناخت کافی نداشته باشید.

به همین دلیل تصمیم گرفتیم تا در این مقاله نسبت به معرفی انواع برنج های موجود در بازار بپردازیم. پس در ادامه همراه ما باشید و تجربه خود را از مصرف هرکدام از این نوع برنج ها در کامنت این نوشته، با ما به اشتراک بگذارید.


زمان مورد نیاز برای مطالعه: 4 دقیقه


انواع برنج های موجود در ایران به شرح دسته بندی زیر می باشند:

برنج هاشمی:

برنج هاشمی توسط یوسف هاشمی در روستایی در اطراف خمام در سال ۱۳۶۴ کشف شد. این برنج در سال ۱۳۷۰ به تولید انبوه رسید و نام خود را از کاشف آن، آقای هاشمی گرفته شده است. برنج هاشمی به دو نوع گرم و سرد تقسیم می شود.

گونه گرم این برنج ساقه ضخیم تری نسبت به گونه سرد آن دارد و به همین دلیل کرم ساقه خوار نمیتواند به آن نفوذ کند و به سم پاشی نیازی ندارد این مورد سبب میشود در بیشتر مزرعه ها به صورت ارگانیک کشت گردد.

هردو نوع برنج هاشمی در یک زمان کشت میشود ولی برداشت گونه سرد ده روز دیرتر از گونه گرم است. شکل ظاهری این دو نوع برنج تفاوتی ندارد ولی نوع سرد آن از نظر مزه و پخت بهتر از نوع گرم آن است.

برنج صدری:

ارقام صدری از بهترین و مرغوبترین ارقام کیفی برنج بومی یا محلی کشور بوده که در استان گیلان کشت می گردد. این ارقام دارای طول زیاد و عرض کم، ظاهری کشیده، جنس گچی و رنگی سفید متمایل به کرم می باشند. همینطور از نظر عطر، طعم و پخت بسیار عالی بوده و در آزمون مالش بین دو کف دست، چربی بخوبی قابل لمس می باشد.

در حال حضر نوع دم زرد و دم قرمز آن به دلیل بهره برداری پایین نسبت به نوع دم سیاه کم تر کشت میشود. برنج صدری دم سیاه گیلان بعد از پخت قد و عطر و طعم بسیار عالی دارد و مخصوص مشتریان سخت پسند است.

برنج های ایرانی کدامند؟

برنج طارم:

نام برنج طارم برگرفته از یک محل در استان زنجان است که از قدیم این برنج به صورت انبوه در آن جا کشت میشد و در حال حاضر در استان های گیلان و مازندران نیز کشت میشود.

برنج طارم همانند برنج هاشمی به دو گونه گرم و سرد تقسیم میشود. به نوع زودرس آن گرم و به نوع دیر رس آن سرد گویند. شکل ظاهری طارم نسبت به نوع صدری کمی کوتاه و چاقتر، جنس گچی، دارای رنگ سفید متمایل به کرم است. عطر و طعم بی نظیر آن باعث شده طرفداران زیادی را جذب خود نماید.

علی کاظمی:

برنج علی کاظمی در سال ۱۳۶۰ توسط فردی بنام آقای علی کاظمی از روستایی در فومن کشف شد و طی هفت سال به تولید انبوه رسید. این برنج عطر و طعم خوب و نسبت به برنج صدری و هاشمی قد کوتاه تری دارد و چون ریشه آن از برنج بینام گرفته شده مانند برنج پر محصول ممکن است ظاهر دلچسبی نداشته باشد ولی پخت خوب آن ضعفش را جبران می نماید.

همچنین بخوانید: خواص برنج ایرانی

شیرودی:

این نوع برنج از سال ۱۳۷۵ در استان مازندران کشت میشود. برنج شیرودی از نظر ظاهری کمی به برنج هاشمی شباهت دارد ولی به هیچ وجه عطر و طعم برنج هاشمی را ندارد. کیفیت پخت آن در حد مطلوب است و نسبت به سایر اقلام پخت راحت تری دارد.

با مطالعه موارد فوق می توانید نسبت به خرید بهترین برنج ایرانی راحت تر تصمیم بگیرید. به منظور انتخاب دقیقتر و بهتر می توانید از فروشگاه اینترنتی برنج فرزاد دیدن نمایید و یا اگر ساکن گیلان هستید برای خرید برنج رشت به دفتر ما رجوع فرمایید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *