برنج

برنج و دیابت

بهره مندی از یک برنامه غذایی سالم و صحیح برای همه افراد به خصوص آنهایی که مبتلا به بیماری دیابت هستند بسیار مهم است. باید بدانیم چه مواد غذایی را به چه میزان مصرف کنیم و در خوردن و یا نوشیدن آنها زیاده روی نکنیم. به علاوه افراد دیابتی نه تنها از برنامه غذایی سالم بلکه از برنامه ورزشی نیز باید پیروی کنند.


زمان مورد نیاز برای مطالعه: 4 دقیقه


دیابت به بیماری گفته می شود که در آن مقدار ترشح انسولین کمتر از میزان لازم برای متعادل نگه داشتن قندخون است. انسولین در انسان ها توسط بخشی از لوزوالمعده ساخته می شود و به خون جریان پیدا می کند و این ماده در سوخت و ساز شیرینی، نشاسته و قند بدن بسیار اهمیت دارد و اگر ترشح این ماده در بدن دچار نقض شود منجر به افزایش قندخون بدن می گردد و درصورتیکه درمان نشود فرد به بیماری دیابت مبتلا می شود.

دیابت و رژیم غذایی مناسب:

کسانی که دچار بیماری دیابت هستند باید حتما رژیم غذایی مناسبی را دنبال کنند که آسیبی به بدنشان وارد نگردد و اگر این رژیم رعایت نشود آسیب های شدیدی ازجمله بیماری های قلبی –عروقی یا آسیب به کلیه و… را به همراه دارد.

برنج و تاثیرات آن بر دیابت:

مصرف بیش از اندازه برنج برای سلامت بدن مضر است و افراد مبتلا به دیابت باید در مصرف این ماده خوراکی در وعده های روزانه تعادل ایجاد کنند. افراد مبتلا به دیابت باید بین 45 تا 60 گرم کربوهیدرات در هر وعده مصرف نمایند.

پس برنجی را انتخاب کنید که بر سلامتی شما تاثیر مثبتی داشته باشد با توجه به شرایط بدنی خود و با اعتدال آن را مصرف کنید. ما در فروشگاه برنج فرزاد با ارائه بهترین برنج های ایرانی و مرغوب ترین برنج رشت خرید برنج را برای شما کاربران گرامی آسان نموده ایم.

کدام برنج برای دیابت خوب است؟

برنج های مطمئن برای مبتلا به دیابت:

برنج ایرانی و باسماتی

برنج قهوه ای

برنج وحشی

افراد مبتلا به این بیماری باید حساسیت بیشتری را در انتخاب برنج بکار ببرند و برنجی را مصرف کنند که دارای مواد مغذی باشد برنج قهوه ای و برنج وحشی دارای ویتامین های بیشتری نسبت به برنج سفید پایه کوتاه هستند.

برنج قهوه ای و دیابت:

برنج قهوه ای جزو مواد غذایی بسیار مقوی در رژیم فرد محسوب می شود و دارای ویتامین های بسیاری است و تاثیر مثبتی بر قندخون دارد. این ماده آنتی اکسیدان است و می تواند ابتلا به آلزایمر را کاهش دهد. مصرف آن قند خون را کنترل می کند و تاثیر بهتری نسبت به برنج سفید بر بدن بیماران دیابتی دارد.

دیابتی ها چقدر برنج بخورند؟

دیابتی ها چقدر برنج بخورند؟

مقدار مصرف برنج برای دیابتی ها:

غذاهایی که کربوهیدرات بالایی دارند مثل حبوبات، غلات، ماکارونی، برنج و سبزیجات برای افرادی که دارای بیماری دیابت هستند مضر است و باید در مصرف آن اعتدال را رعایت کنند.
از انجایی که مواد غذایی نشاسته دار جزو رژیم غذایی سالم به حساب می آیند خوراکی هایی مثل نان، برنج، پاستا و… می توانند در وعده های غذایی شما جای گیرند ولی باید در نظر داشته باشید که در مصرف آن با پزشک خود مشورت نمایید.

دیابتی ها برنج کته بخورند یا آبکش؟

روش پخت برنج می تواند در میزان کربوهیدرات موجود در آن تاثیر گذار باشد. برای مثال روش پخت کته قند کمتری در مقایسه با روش آبکش دارد.

همچنین بخوانید: راهنمای کامل پخت برنج به روش کته و آبکش

نکاتی در مورد پخت برنج:

برنج قهوه‌ای دارای شاخص گلایسمیک پایین‌تری نسبت به برنج سفید است و نسبت به برنج سفید به زمان بیشتری برای طبخ نیاز دارد برای طبخ آن به ازاء هر فنجان برنج خشک، یک ونیم فنجان آب ریخته و آن را در پلوپز یا یک قابلمه ی معمولی بپزید.

بهتر است برنج قهوه‌ای را با سایر مواد غذایی مخلوط کنید تا مقدار قند خون شما در تعادل باقی بماند، برای مثال برنج را با انواع حبوبات مانند لوبیای چشم بلبلی ، عدس و … طبخ کنید یا همراه با گوشت و چربیهای سالم مصرف کنید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *